Dokumentumaink | Támogatóink | Partnereink | KapcsolatVissza ide: Rólunk írták >>

Óriási Galiba volt Debrecen belvárosában - rekordszámú résztvevővel

Debrecen – Manók, méhecskék, táncosok, valamint káprázatos „járművek” vidám forgataga lepte el a cívisváros központját hétfőn délután az elő-virágkarneválon.

Második alkalommal rendezték meg ugyanis augusztus 19-én a Galiba Fesztivált, mely egyfajta ráhangolódás a másnapi virágkarneválra. A Galibára egyesületek, intézmények, iskolák, óvodák díszítették fel kis kocsijaikat oly módon, hogy azzal kifejezzék önmagukat, a tevékenységüket, s valami igazán sajátos módon mutatkozzanak be a közönségnek.

Ezúttal rekordszámú volt a részvétel, ugyanis csaknem hatvan csoport jelentkezett a vidám, tarka eseményre, amelyet az önkormányzat, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Debreceni Tankerülete, valamint a Főnix Rendezvényszervező Nonprofit Kft. bonyolítottak le. A siker a tavalyi előzmények alapján most is garantált volt, hiszen a Galiba Gyermekfesztivál középpontjában a gyerekek vannak.

A kavalkád résztvevői a Déri téren és a Kálvin tér Hatvan utcai torkolatában gyülekeztek, ahol már ízelítőt adtak a lélegzetelállító repertoárjaikból. A világ minden tájáról idesereglett közönség pedig nemcsak megtöltötte a környéket és a lelátókat, hanem igen hálásan, tapssal és éljenzéssel jutalmazta a bámulatos kreációkat.

Négy órától a maskarások a belvárosban vonultak fel a Füvészkert utca, a Kossuth és a Dósa Nádor terek, valamint a Csapó, a Rózsa és a Piac utcák érintésével. A kompozíciókat nem zsűrizték, ám a legötletesebbek meghívást kaptak a másnapi virágkarneváli menetbe. Ugyanakkor azok a szervezetek és csoportok, amelyek színpadi produkcióval is készültek, a Baltazár téri és a Déri téri színpadon mutathatták be a műsoraikat.

A virágkarnevál méltó felvezetésének bizonyult forgatagot – ahogyan az induláskor kezdődött – gólyalábas maskarások show-ja zárta.

Forrás: dehir.hu

Fotó: dehir.hu - képgaléria

 

2013.08.19.