Dokumentumaink | Támogatóink | Partnereink | KapcsolatVissza ide: Videógaléria >>

MOL Gyermekgyógyító Program

Élményterápiában, állatasszisztált terápiában részesül több mint 150 sajátos nevelési igényű gyermek a MOL Gyermekgyógyító Program keretein belül, az Új Európa Alapítvány támogatásával a Csodakutya Alapítvány közreműködésével.
Goldy terápiás kutya, a Csodakutya Alapítvány önkéntese, Igazi Csodakutya Ő. Imádja a gyerekeket, végtelenül nyugodt, stabil kutya. A sérült kisgyermekek kéréseit is szívesen teljesíti, őket szavak nélkül is megérti.
Golden retriever szuka, 2007. november 1-én született, népes kutyacsaládba. Szülei jó családi kutyák, testvérei szintén. Kiválasztása után tudatosan kezdődött meg speciális kiképzése, hogy segítő kutya legyen. Gondosan nevelt 3 alomból közel 30 kölyköt, akik közül Zsombor és Golyó szintén Csodakutyák, terápiás kutyák, testvéreik közül többen vadásznak, mások szerető családban élnek, kisgyermekek és idősek mellett. Nem véletlenül, apjuk Döme, szintén a Csodakutya Alapítvány terápiás kutyája.
Goldy terápiás munkáját értelmileg akadályozott, súlyosan-, halmozottan sérült kisgyermekekkel kezdte meg, sérült gyermekek korai fejlesztését is segítette. Ő a nyugalom, az alázat és az ember iránti tisztelet megtestesítője. Jellemzően lassú és óvatos a terápiák alatt, játék közben szeret sokat futni, a fűben hemperegni, Dömével bírkózni, Armyval kergetőzni. Imádja a simogatást és ki is követeli azt. Szokott tévét nézni, de ha aludni szeretne hangos dörmögéssel jelzi, hogy "Most már csend legyen!".
Gazdája, kiképzője és felvezetője Fábiánné Mile Alíz.

2013.06.04.