Dokumentumaink | Támogatóink | Partnereink | KapcsolatVissza ide: Videógaléria >>

MOL Gyermekgyógyító program

Csodakutyák segítenek!

Több mint száz sérült gyermek részesült állatasszisztált élményterápiás fejlesztésben a Csodakutya Alapítvány közreműködésével, az Új Európa Alapítvány támogatásával a 2011/2012-es tanévben.

Debrecen három intézményében összesen több mint száz sérült gyermek részesült a a számukra nélkülözhetetlen élményterápiás fejlesztésben. Az Új Európa Alapítvány támogatásával a MOL Gyermekgyógyító Programban részt vett a Csodakutya Alapítvány is, így valósult meg több mint másfél millió forintból a "Csodakutyák segítenek!" projekt.

Az élményterápiás foglalkozások alkalmával a gyermekek személyes pozitív élményeken tapasztalják meg a terápiás kutyákkal való fejlesztés előnyös hatásait. A terápián résztvevő gyermekek a kutyák segítségével új helyzetbe, játékosan sajátítják el a fejlesztésükhöz szükséges mozdulatokat, szavakat, stb. A terápiás kutyák képességeit és készségeit maximálisan kihasználva a gyermekek szinte észrevétlenül fejleszthetők, élményekben gazdag foglalkozások, játékos terápiák alkalmával - erről és a Csodakutyákról szól kisfilmünk.

Támogató: Új Európa Alapítvány

 

2012.06.24.