Dokumentumaink | Támogatóink | Partnereink | KapcsolatVissza ide: Hírek >>

CSODAKUTYA ÁLLATASSZISZTÁLT FEJLESZTŐ FOGLALKOZÁSOK KICSIKNEK- ÉS NAGYOKNAK!

Debrecenben egyedülálló módon, csak a Csodakutyáknál val lehetőség egyéni fejlesztésre is!

Több mint öt éves - sérült és halmozottan sérült gyermekek között szerzett tapasztalat mellett most lehetőség nyílik intézményi keretek közül kilépve, egyéni Csodakutya fejlesztő foglalkozásokon is részt venni!

CSODAKUTYA ÁLLATASSZISZTÁLT FEJLESZTŐ FOGLALKOZÁSOK KICSIKNEK- ÉS NAGYOKNAK!

ÁLTALÁNOS TÁJÉKOZTATÓ

A Csodakutya Állatasszisztált Terápiás Közhasznú Alapítvány több, mint 250 ép, beteg, sérült, testi- és érzékszervi fogyatékos, halmozottan sérült, sajátos nevelési igényű, hátrányos helyzetű és halmozottan hátrányos helyzetű gyermek és felnőtt állatasszisztált terápián való részvételét teszi lehetővé. Kitartó és csodákkal szegélyezett több, mint öt éves munkánk eredményeképp immár hét intézményben segíthetjük önkéntes tevékenység keretei között több mint 250 sérült gyermek és fiatal fejlesztését. Nyolc vizsgázott terápiás kutya- felvezető párosunkkal, és több mint húsz önkéntesünkkel elhivatottságnak és kötelességnek érezzük a sérült gyermekek fejlesztésének támogatását.
Önkéntes tevékenységünkért cserébe olyan apró csodáknak lehetünk részesei, melyek egy életre meghatározzák egy gyermek fejlődésének irányát és ütemét, amely gondolkodásunkat, életfelfogásunkat is folyamatosan alakítja. A terápiák során a változás szemmel látható. A koordináltabb mozgás, járni- és beszélni tanulás, a társas viselkedési normák megértése és betartása, az értelmi- és érzelmi intelligencia fejlődése, a rég elveszített, vagy ki sem alakult motiváció- a terápiás kutya új reményt ad a gyermekek családjainak.
A kutya kedvéért a gyermekek együttműködőbbek. Bátorságot merítenek bundás barátaiktól, nekik köszönhetően olyan dolgokat is megtesznek örömmel, melyekre már sokan úgy gondolták, nem lesznek képesek sem fizikailag, sem pedig szellemileg.

Több mint öt éves - sérült és halmozottan sérült gyermekek között szerzett tapasztalat mellett most lehetőség nyílik intézményi keretek közül kilépve, egyéni Csodakutya fejlesztő foglalkozásokon is részt venni!
KIK JELENTKEZÉSÉT VÁRJUK?
Mindazoknak, akiknek számít gyermekük jelenje- jövője és szeretnék, hogy csemetéjük speciális állatasszisztált:
• általános vagy célzott tehetségfejlesztésben,
• érzelmi – és értelmi fejlesztésben,
• mozgásfejlesztésben,
• általános mentálhigiéniás fejlesztésben vegyen részt.
Szeretettel várjuk azokat is, akik eddig tartottak a kutyáktól, de most szeretnének úrrá lenni félelmeiken speciális segítséggel és terápiás kutyákkal.
MANAPSÁG KELL GARANCIA. NÁLUNK MIK IS EZEK?
• A foglalkozásokat a Csodakutya Alapítvány tapasztalt fejlesztőpedagógusa vezeti,
• A Kassai Irodaházban található akadálymentes
• minőségi fejlesztő játékokkal felszerelt fejlesztő szoba
• vizsgázott, stabil, tapasztalt és megbízható terápiás kutyák

MENNYIBEN AD TÖBBET, MINT MÁS FEJLESZTŐ FOGLALKOZÁS?
Többéves szakmai tapasztalat és számos leírás támasztja alá: az állatasszisztált fejlesztés során a gyermekek sokkal nyitottabbak, motiváltabbak. Magát a fejlesztést nem, mint feladathelyzetet élik meg, hanem mint egy közös és jókedvű foglalkozást négylábú barátaikkal. A kutya kedvéért azok a gyermekek is teljesítenek, akik addig nem, vagy alig.

SZÜLŐK AZ ÁLLATASSZISZTÁLT FOGLALKOZÁSOKRÓL:
„A gyermek rögtön rajzolt egy elképzelt kutyáról egy színes képet, s ebben az a csodálatos, hogy eddig csak fekete-fehérben rajzolt mindent, s most nagy örömmel színezte.”
„Eddig nem álltak az állatok gyermekem érdeklődésének középpontjában, idegenkedett még az érintésüktől is. Jó érzés volt látni, hogy azonnal beszélt magáról Zsöminek, simogatta, látszott, hogy rögtön a szívébe zárta a kutyust.”
„Nagyon ritkán, nagyon nehezen lehet rávenni az olvasásra, Zsömi kérésére szinte gondolkodás nélkül olvasni kezdett.”
„Halmozottan sérült gyermekem Dömével tette meg az első lépéseit”

ELSŐ TALÁLKOZÁS:
Az első alkalommal előzetes telefonos egyeztetés alapján a Kassai Irodaházban található iroda- és fejlesztő szobában találkozhat a gyermek és szülője/ gondviselője Kocsis Leila fejlesztőpedagógussal, Fábiánné Mile Alíz terápiás kutya felvezetővel aki egyben az Alapítvány kuratóriumi elnöke, valamint egy vizsgázott terápiás segítő kutyussal.
Az első találkozónak több célja is van.
• Egyrészt a gyermek és szülője megismerkedhet a későbbi fejlesztést végző két- és négylábúakkal, és viszont.
• Másrészről egy kötetlen beszélgetés alkalmával egyeztetjük a későbbi irányokat, amely mellett folyik a fejlesztés. Fontos, hogy amennyiben a gyermek rendelkezik szakértői véleménnyel, azt a szülő hozza magával és adja át tanulmányozás céljából a fejlesztőpedagógusnak.

A FEJLESZTÉS MENETE/ ÜTEME
Az első találkozás után egyeztetünk, hogy csoportos, vagy egyéni foglalkozásban kívánnak részesülni. Ezután az esetleges szakértői vélemény- és az egyéni felmérésünk alapján kidolgozunk egy fejlesztési tervet, meghatározzuk a célokat mindkét oldalról. A fejlesztés menete mindenkor a gyermek fejlődést kell, hogy szolgálja, annak differenciált, életkori sajátosságokra építő fejlesztését minden esetben a gyermek érdekeit szem előtt tartva végezzük.


MÍG A GYERMEK A FOGLALKOZÁSON TARTÓZKODIK…
Míg gyermekük fejlesztő foglalkozáson tartózkodik, addig Ön kényelmesen, a légkondicionált hallban töltheti el az idejét. A gyermek biztonságérzete, és a fejlesztés sikeressége érdekében a szülő/ gondviselő minden alkalommal az épületen belül várja gyermekét. Az irodaházban kiépített kert, fedett dohányzóhelyiség, büfé, illetve kávéautomata található. Mindezt annak érdekében, hogy Ön kényelmesen várakozhasson, míg gyermeke a fejlesztésen tartózkodik.

HOL TALÁLHATÓ A FEJLESZTŐ SZOBA?
A Csodakutya Iroda és Fejlesztő Szoba a Kassai út 129. szám alatt található, a Kassai Irodaház 3. emeletének 320- as irodájában.
Az Irodaház saját, ingyenes parkolóval, és kamerával őrzött kerékpártárolóval rendelkezik. Könnyen megközelíthető tömegközlekedéssel: 2, 2/A, 3, 3/A- s tollival, 24, 24Y, 22, 22Y autóbuszokkal.

MIKOR ZAJLIK A FEJLESZTÉS ÉS MENNYI IDEIG TART?
A fejlesztés pontos idejét és időintervallumát minden esetben előzetesen a szülővel egyeztetjük, annak minden esetben a gyermek fejlesztésének érdekeivel párhuzamban kell lenni. A foglalkozások javasolt időtartama 30- 45 perc, és ajánlott a heti rendszeresség (legalább egy alkalom) pontos betartása a siker érdekében.

Várjuk hívását, forduljon hozzánk bizalommal!

KAPCSOLAT:
Fábiánné Mile Alíz
Csodakutya Alapítvány kuratóriumi elnöke
+36 06-20 352 10 15
csodakutya@gmail.com

2014.01.29.