Dokumentumaink | Támogatóink | Partnereink | Kapcsolat











Vissza ide: Hírek >>

MOL Gyermekgyógyító Program 2012

 

 

 

MŰVÉSZMANCSOK - ÁLLATASSZISZTÁLT MŰVÉSZETTERÁPIA

A MOL Gyermekgyógyító Program a krónikusan beteg, fogyatékkal élő vagy a lelki egészség szempontjából veszélyeztetett gyerekek gyógyulását, rehabilitációját elősegítő élmény- és művészetterápiás programokat támogat.

MOL Gyermekgyógyító Program

Egészségünk, különösen, ha gyermekeink egészségéről van szó, mindannyiunk számára fontos. A krónikusan beteg, a fogyatékkal élő vagy a veszélyeztetett gyermekek testi és lelki egészségének megőrzése, óvása, fejlesztése mindannyiunk felelőssége. Ma már sok olyan szervezet van, akik szakembereikkel ezekért a gyermekekért dolgoznak.

A MOL Gyermekgyógyító Program olyan nonprofit szervezeteket támogat, amelyek krónikus betegségben szenvedő, fogyatékkal élő gyerekek, vagy a lelki egészség szempontjából rizikócsoportba sorolható gyermekek és serdülők pszicho-szociális rehabilitációjával foglalkoznak. A pályázat keretében a szervezetek élmény- és művészetterápiás programjaikhoz nyerhetnek támogatást.

A támogatott szervezetek áldozatos munkájukkal a krónikusan beteg gyerekeknek a kórházi tartózkodás miatt jelentkező testi-lelki megpróbáltatások feldolgozásában tudnak segíteni. A fogyatékkal élő gyerekeknél életprogramjuk részét alkotja a fejlesztés, amely saját és családjuk életminőségének javítását tudja elérni. A lelki egészség szempontjából rizikócsoportnak számító gyermekek és fiatalok esetében pedig a primer prevencióban nyújthatnak segítséget az ilyen jellegű terápiás programok.

2012-ben a meghirdetett felhívásra összesen 123 pályázat érkezett be. A pályázatok értékelése két fordulóban történt. A szakmai előszűrést követően a pályázatokat zsűri bírálta el, amelynek Dr. Huszár András, a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke, Béres Klára, a Béres Alapítvány elnöke és Erős Antónia, az Egy csepp figyelem Alapítvány létrehozója voltak a tagjai. A pályázatokról a végső döntést az Új Európa Alapítvány kuratóriuma hozta meg.

A MOL Gyermekgyógyító Program keretében 2012-ben összesen 33 szervezet részesült több mint 45 millió forint támogatásban........


Szervezetünk "Művészmancsok" címmel az országban egyedülálló programot valósít meg a 2012/2013-as tanévben a MOL Gyermekgyógyító Program keretében, az Új Európa Alapítvány támogatásával.

Köszönjük!

 

2012.09.26.