Dokumentumaink | Támogatóink | Partnereink | KapcsolatVissza ide: Rólunk írták >>

Ezek a kutyák tényleg csodát tesznek

Debrecen - Gyógyító kutyákkal ismerkedtek a diákok és szüleik szombaton a családi délelőttön a Nagysándor József Általános Iskolában. A Csodakutya Alapítvány terápiás állatai segítenek a magatartászavarral küszködő gyerekeken, egy autisa kislány az egyik kutya társaságában szólalt meg először.....cikk, kép és videó a dehir.hu oldalon.

A terápiás foglalkozásban részt vevő kutyával, Dömével ismerkedtek szombaton a diákok a Nagysándor József Általános Iskola tornatermében. A gyerekek azt mondják: nagyon szeretnek az állatok közelében lenni.

- Lehet őket irányítani, lehet őket sétáltatni. Amúgy én mindig szerettem volna egy kutyát, de anyu sose vesz – hallhattuk az egyik kislányt.

A 18 éves autista Bogi négy éve találkozik rendszeresen a Csodakutya Alapítvány négylábúival. Édesanyja szerint a lányával valóban csodát tettek a kutyák.

- Az enyhe fokú autizmusban szenvedő kislányomnál ő hozta meg az első szavakat, az első félmondatokat, és utóhatása is van, hiszen a nap további része róla, a kutyusról szól – meséli Szabó Jánosné.

A rendezvény célja, hogy a gyerekek és a szülők megismerjék a terápiás foglalkozásban résztvevő kutyákat. Az alapítvány elnöke szerint alig három év alatt óriási eredményeket értek el a különleges terápiával.

- Ha már csak jobban figyelnek, és társaikkal szemben is figyelmesebbek, és van olyan magatartászavaros kisgyerek, aki végigüli, végigdolgozza a 45 percet, az már nagyon nagy eredmény – hangsúlyozza Fábiánné Mile Aliz, a Csodakutya Alapítvány elnöke.

Az eddigi sikerek miatt a jövőben is folytatják a Csodakutya Családi Napot. Szeptembertől újra havonta találkozhatnak az érdeklődő szülők és gyerekek a barátságos és gyógyító négylábúakkal.

Írta: Nagy - Vállaji Orsolya

Forrás: dehir.hu

2012.04.14.