Dokumentumaink | Támogatóink | Partnereink | KapcsolatVissza ide: Hírek >>

ÚJ LEHETŐSÉG!

Egyéni és kiscsoportos Csodakutya Terápiás Fejlesztő Foglalkozások kicsiknek és nagyoknak Debrecenben!

Új lehetőségre szeretnénk felhívni a figyelmet az állatasszisztált foglalkozás iránt érdeklődőknek!

Több mint öt éves, sérült és halmozottan sérült gyermekekkel szerzett tapasztalat mellett most lehetőség nyílik egyéni Csodakutya fejlesztő foglalkozásokon is részt venni!

Kedves Érdeklődők!

Új lehetőségre szeretnénk felhívni a figyelmet az állatasszisztált foglalkozás iránt érdeklődőknek!

Több mint öt éves, sérült és halmozottan sérült gyermekekkel szerzett tapasztalat mellett most lehetőség nyílik egyéni Csodakutya fejlesztő foglalkozásokon is részt venni!

A Csodakutya Állatasszisztált Terápiás Közhasznú Alapítvány több mint 250 ép, beteg, sérült, testi- és érzékszervi fogyatékos, halmozottan sérült, sajátos nevelési igényű, hátrányos helyzetű és halmozottan hátrányos helyzetű gyermek és felnőtt állatasszisztált terápián való részvételét teszi lehetővé. Kitartó és csodákkal szegélyezett több, mint öt éves munkánk eredményeképp immár hét intézményben segíthetjük önkéntes tevékenység keretei között több mint 250 sérült gyermek és fiatal fejlesztését. Nyolc vizsgázott terápiás kutya- felvezető párosunkkal, és több mint húsz önkéntesünkkel elhivatottságnak és kötelességnek érezzük a sérült gyermekek fejlesztésének támogatását.

Önkéntes tevékenységünkért cserébe olyan apró csodáknak lehetünk részesei, melyek egy életre meghatározzák egy gyermek fejlődésének irányát és ütemét, amely gondolkodásunkat, életfelfogásunkat is folyamatosan alakítja. A terápiák során a változás szemmel látható. A koordináltabb mozgás, járni- és beszélni tanulás, a társas viselkedési normák megértése és betartása, az értelmi- és érzelmi intelligencia fejlődése, a rég elveszített, vagy ki sem alakult motiváció- a terápiás kutya új reményt ad a gyermekek családjainak.

A kutya kedvéért a gyermekek együttműködőbbek. Bátorságot merítenek bundás barátaiktól, nekik köszönhetően olyan dolgokat is megtesznek örömmel, melyekre már sokan úgy gondolták, nem lesznek képesek sem fizikailag, sem pedig szellemileg.


Kik jelentkezését várjuk?

Mindazoknak, akiknek számít gyermekük jelenje- jövője és szeretnék, hogy csemetéjük speciális állatasszisztált:

· általános vagy célzott tehetségfejlesztésben,

· érzelmi – és értelmi fejlesztésben,

· mozgásfejlesztésben,

· általános mentálhigiéniás fejlesztésben vegyen részt.

Szeretettel várjuk azokat is, akik eddig tartottak a kutyáktól, de most szeretnének úrrá lenni félelmeiken speciális segítséggel és terápiás kutyákkal.


Mennyiben ad többet, mint más fejlesztő foglalkozás?

Többéves szakmai tapasztalat és számos leírás támasztja alá: az állatasszisztált fejlesztés során a gyermekek sokkal nyitottabbak, motiváltabbak. Magát a fejlesztést nem mint feladathelyzetet élik meg, hanem mint egy közös és jókedvű foglalkozást négylábú barátaikkal. A kutya kedvéért azok a gyermekek is teljesítenek, akik addig nem, vagy alig.


Szülők az állatasszisztált foglalkozásokról:

„A gyermek rögtön rajzolt egy elképzelt kutyáról egy színes képet, s ebben az a csodálatos, hogy eddig csak fekete-fehérben rajzolt mindent, s most nagy örömmel színezte.”

„Eddig nem álltak az állatok gyermekem érdeklődésének középpontjában, idegenkedett még az érintésüktől is. Jó érzés volt látni, hogy azonnal beszélt magáról Zsöminek, simogatta, látszott, hogy rögtön a szívébe zárta a kutyust.”

„Nagyon ritkán, nagyon nehezen lehet rávenni az olvasásra, Zsömi kérésére szinte gondolkodás nélkül olvasni kezdett.”

„Halmozottan sérült gyermekem Dömével tette meg az első lépéseit”Várjuk hívását, forduljon hozzánk bizalommal!


Kapcsolat:

Kocsis Leila                                                 Fábiánné Mile Alíz
Fejlesztőpedagógus                                   Csodakutya Alapítvány elnöke
06-30/609-3683                                           06-20/352-1015
csodakutya.kocsis.leila@gmail.com       csodakutya@gmail.com
 

2013.08.12.