Dokumentumaink | Támogatóink | Partnereink | KapcsolatVissza ide: Hírek >>

Ismét rácsodálkozhatott Debrecen a Csodakutyákra

Valóban feledhetetlen élményben volt része annak, aki pénteken- és szombaton ellátogatott a Csodakutyákhoz, a Kishegyesi úti TESCO EXTRA parkolójába.

Az érdeklődők találkozhattak Goldy, Golyó, Robin, Zsombor és Zsömi Csodakutyákkal. Kipróbálhatták, milyen egy vizsgázott terápiás kutyával sétálni, trükközni, pacsit adni, és természetesen milyen nagyszerű érzés őket simogatni… A Csodakutyák kétlábú önkéntesei lelkesen mutatták be a négylábúak, és a terápiákon készült fotók segítségével: miben, és hogyan is tud segíteni egy jól képzett terápiás eb a sérült gyermekeknek fejlesztésük során.

A Csodakutyák immár ötödik éve adnak reményt számos debreceni- és környéki sérült kisgyermeknek és családjaiknak.

A Csodakutyák kedvéért a fejlesztés során a gyermekek sokkal együttműködőbbek. Bátorságot merítenek bundás barátaiktól, nekik köszönhetően olyan dolgokat is megtesznek örömmel, melyekre már sokan úgy gondolták, nem lesznek képesek sem fizikailag, sem pedig szellemileg.

Kitartó és csodákkal szegélyezett több, mint öt éves munkánk eredményeképp immár hét intézményben segíthetjük önkéntes tevékenység keretei között több mint 250 sérült gyermek és fiatal fejlesztését. Nyolc vizsgázott terápiás kutya- felvezető párosunkkal, és több mint húsz önkéntesünkkel elhivatottságnak és kötelességnek érezzük a sérült gyermekek fejlesztésének támogatását.

A rendezvény fő célja a terápiás kutyák, és munkájuk megismertetése, népszerűsítése volt, mindemellett számos család tudta a hétvégi bevásárlást egybekötni egy könnyed és önfeledt Csodakutyázással.

Ezúton is köszönjük a TESCO EXRTA- nak, hogy helyszínt adott rendezvényünknek!

2013.07.28.