Dokumentumaink | Támogatóink | Partnereink | KapcsolatVissza ide: Rólunk írták >>

Találkozás a gyógyító állatokkal

Terápiás kutyák segítik a fogyatékos gyerekeket a Nagysándor József Általános Iskolában szervezett Csodakutya családi délelőttön.

Az állatok jótékony hatással vannak a gyerekekre, különösen igaz ez akkor, ha ezeknek az állatoknak gyógyító ereje is van. Nem természetfeletti képességekkel felruházott jószágokról van szó, hanem különlegesen idomított, képzett kutyákról, amik úgy képesek viszonyulni az emberhez, hogy azzal egészségileg is jótékony hatást gyakorolnak rájuk.

A február 19-én esedékes rendezvényen személyesen is találkozhatnak az érdeklődők a csodakutyákkal, mindenki megtapasztalhatja, miben rejlik ezeknek az állatoknak a gyógyító ereje. Megismerkedhetnek a vezetőikkel is, a foglalkozásokon érdekes tudnivalókat tudhatnak meg a terápiás kezelésekről, valamint arról az önkéntes munkáról, melynek során sikeresen valósítják meg a szellemileg sérült gyerekek kezelésére kidolgozott programot.

Az érdeklődők a kísérőrendezvényeken is találhatnak maguknak elfoglaltságot, ugyanis a gyerekek kézműves foglalkozáson és arcfestésen is részt vehetnek.

A Csodakutya családi délelőtt négy alkalommal várja majd az érdeklődőket a Nagysándor József Általános Iskolában: először február 19-én 10 és 12 óra között, majd március 26-án, április 16-án és május 14-én is lehetőségük lesz az érdeklődőknek arra, hogy találkozzanak a nem mindennapi állatokkal.

A cikk elérhető itt

2011. 02. 16.